Over mij

Mijn naam is Britt Schiks, woonachtig in Beneden-Leeuwen en in het bezit van 2 paarden. In 2016 kocht ik mijn eerste eigen pony, Zara. Een kleine maar pittige merrie. Helaas heb ik haar in 2018 door gezondheidsproblemen op pensioen moeten zetten. Kort daarna heb ik Finn gekocht, het tegenovergestelde van Zara qua karakter en bomproof.

In de loop van de jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in het trainen van paarden en hoe je dit het beste aanpakt met een vriendelijke manier van rijden. Met Finn loop ik nog regelmatig tegen obstakels aan, hij heeft geen makkelijk lijf en zit vaak in de knoop met zijn benen. Zodoende ben ik opzoek gegaan naar manieren om hem te ondersteunen in zijn lijf en mijn eigen kennis en kunde te verbreden.

In september 2021 ben ik de Guasha opleiding Human & Horse gestart bij Greetje Hakvoort, in maart 2022 heb ik deze cum laude afgerond. De keuze is hierop gevallen omdat ik zeer geïnteresseerd was in deze methode om mijn eigen paard te helpen. Inmiddels bevalt deze opleiding en therapie mij zo goed, dat ik ook graag anderen wil helpen!

Naast de paarden werk ik ook nog fulltime in de IT, Business Intelligence. Hoewel dit niks met paarden te maken heeft, kan ik hier mijn creativiteit in kwijt en blijf ik mezelf verbreden door het doen van cursussen. Hierdoor zal ik voorlopig alleen in de avonden en weekenden beschikbaar zijn voor Guasha behandelingen!

2014 – 2018: Medische Informatiekunde, BSc (Universiteit van Amsterdam)
2018 – 2018: Ohio Business Course (Ohio University, USA)
2021 – 2022: Guasha opleiding Human & Horse (Human & Horse Academy)